شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

پایان نامه

فیلتر براساس ویژگی ها

مقایسه وسوسه مصرف مواد و ضعف روانی دربین افراد دارای عود مصرف و افراد تداوم دهنده درمان در مراکز باز پروری استان اذربایجان شرقی

500,000

اعتياد اختلالي با ماهيت مزمن و عودكننده مي‌باشد كه تهديدكننده‌ی سلامت و حيات بشري است با علم بر این موضوع که خصوصیات شخصیتی و ویژگی های روانی افراد از عوامل تاثیر گذار در تجربه مصرف و تجربه عود افراد می باشد لذا هدف این پژوهش بررسی وسوسه‌ی مصرف مواد و ضعف روانی به صورت مقایسه ای در بین افراد دارای تجربه عود مصرف مواد و افراد تحت درمان بود. برای انجام پژوهش دو گروه 75 نفری از افراد تداوم‌دهنده‌ی درمان (سابقه عود درشش الی یکسال گذشته را نداشتند) و افراد دارای عود مصرف (سابقه عود داشتند) از بین معتادان مراجعه کننده به مراکز بازپروری آذربایجان شرقی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند. ابزار پژوهش در این تحقیق پرسشنامه عقاید وسوسه‌انگیز مصرف مواد برای سنجش وسوسه مواد و پرسشنامه MMPIفرم کوتاه برای سنجش ضعف روانی که یکی از مقیاس‌های این آزمون است، استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که فرضیه¬های پژوهشی مورد تایید است. یعنی بین افراد دارای عود مصرف با افراد تداوم‌دهنده‌ی درمان از نظر وسوسه‌ی مصرف مواد و ضعف روانی تفاوت وجود دارد و افراد دارای عود مصرف در مقایسه با افراد تداوم‌دهنده‌ی درمان برای مصرف مواد وسوسه بیشتر و ضعف روانی بیشتری را تجربه می کنند. از یافته های این پژوهش می توان در راستای برنامه ریزی و طرح ریزی مداخلات درمانی موثرتر بهره جست.

نقش تئوری ذهن و بدتنظیمی هیجان در پیش بینی مشکلات رفتاری- هیجانی دانش آموزان خانواده های طلاق و عادی

هدف کلی مطالعه حاضر بررسی نقش تئوری ذهن و بدتنظیمی هیجان بر مشکلات رفتاری-هیجانی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر زنجان در سال تحصیلی 96-95 است. حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 381 نفر انتخاب شد. در این پژوهش به دلیل اینکه فهرست کامل دانش آموزان در دسترس نیست، همچنین جامعه خیلی بزرگ و پراکنده است از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. بدین صورت که از بین 5 ناحیه آموزش و پرورش شهر زنجان، سه ناحیه به صورت تصادفی انتخاب و از هر کدام از نواحی انتخاب شده نیز 3 مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شده و از هر مدرسه نیز دو کلاس به صورت تصادفی انتخاب شد. بر اساس جدول مورگان تعداد نمونه برابر با 400 دانش آموزان است. به منظور دسترسی به دانش آموزان والدین طلاق گرفته دانش آموزانی انتخاب شدند که از طریق معلم و کادر دفتری مدرسه به عنوان کودکان طلاق معرفی شدند. برای جمع اوری اطلاعات از پرسشنامه های نظام سنجش مبتنی بر تجربه آخنباخ، پرسشنامه ذهن خوانی از طریق چشم ها و مقیاس بدتنظیمی هیجان استفاده شد. بعد از بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ها در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. از تعداد 400 پرسشنامه، تعداد 385 پرسشنامه کامل دریافت شد. اطلاعات پرسشنامه های کامل جهت بررسی وارد نرم افزار SPSS نسخه 20 شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. بدین ترتیب که برای طبقه‌بندی، تلخیص و توصیف داده‌های آماری از روش آماری توصیفی و در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه‌های تحقیق از آزمون‌ تی گروه های مستقل استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از ان است که بین خرده مقیاس های اختلال رفتاری-هیجانی دانش اموزان طلاق و عادی شامل پرخاشگری، اختلال جسمانی کردن، رفتار قانون شکنانه، اختلال توجه، افسردگی، اختلال تفکر و اضظراب و همچنین مقیاس های بدتنظیمی هیجان و تئوری ذهن تفاوت معنی دار وجود دارد (P<0.05).

نقش فضای مجازی در افت تحصیلی، اشتیاق تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم ناحیه 4 تبریز

500,000

این پژوهش با هدف نقش فضای مجازی در افت تحصیلی، اشتیاق تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم ناحیه 4 تبریز انجام گرفت. پژوهش حاضر براساس هدف از نوع بنیادی و نحوه گردآوری داده ها تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماري پژوهش کلیه دانش آموزان دختر متوسطه دوم آموزش و پرورش ناحیه 4 تبریز در سال تحصیلی 99-98 به تعداد 4038 نفر در سه پایه دهم(1513)- یازدهم(1658) و دوازدهم(867) بودند. براي انتخاب نمونه از روش نمونه گیري تصادفی طبقه ای استفاده شد. که طبق جدول مورگان 380 نفر در سه پایه دهم(142)- یازدهم(156) و دوازدهم(82) انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه گرایش به فضای مجازی یانگ (1996)، پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران(2004) و پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی(سولمون و راث بلوم، 1984) بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از spss.23 استفاده شد و برای پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون خطی ساده استفاده شد. نتایج نشان داد 1/33 درصد از واریانس افت تحصیلی، 8/27 درصد از واریانس اشتیاق تحصیلی و 7/53 درصد از واریانس اهمال کاری تحصیلی توسط فضای مجازی تبیین می شود.

بررسی اعتبار امر مختوم در امور مدنی با مطالعه تطبیقی در حقوق مصر

500,000

اهمیت اعتبار امر مختوم براساس فکر و اندیشه مضاعف در منافع فردی و اجتماعی توجیه نموده اند. برابر بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی « چنان چه دعوای طرح شده سابقاً بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنها هستند رسیدگی شده و نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد»دادگاه مجدداً وارد رسیدگی ماهوی نخواهد شد و براساس قاعده اعتبار امر مختوم اقدام به صدور قرار رد دعوا نماید. در ایران امر قضاوت شده همواره در قوانین آیین دادرسی مدنی و نه در قانون مدنی پیش بینی شده است که مصریان این قاعده را حُجیُه الامر المقضی نامیده اند البته فقها نیز این امر را به نوعی مورد عنایت قرار داده اند، شناسایی اعتبار امر قضاوت شده در اسباب حکم، در حقوق ایران قابل دفاع نمی باشد. اثر اصلی اعتبار امر قضاوت شده در حقوق اسلام از بین حق اقامه دعوا است. در تحقیق حاضر شرایط حکمی که اعتبار امر مختوم استفاده می کند تعیین می شود و شرایط استناد به قاعده اصل نسبی بودن آن و اتحاد مسائل مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اعتبار امر مختوم در امور مدنی ایران و مصر و بازتاب آن در حقوق کنونی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بررسی اقتصادی عقود رایگان

500,000

در قراردادهای مبتنی بر عقود رایگان، غبن راه ندارد؛ زیرا این قراردادها یا رایگان هستند که در این صورت به طور کلی مفهوم ضرر منتفی است، یا اینکه مبتنی بر مسامحه هستند که در این فرض عرف از حد معقولی از ضرر را ناروا نمی¬داند. در قرارداد معوض، همین که بنابر مسامحه باشد، در حکم عقدی است که غبن در ان ساقط شده است. بر فرض این که اجرای تعهدات رایگان موجب تسهیل شناسایی ارزش از نظر واهب و متهب شوند، ولی موضوع اصلی در تحلیل اقتصادی این است که آیا میزان سود اجتماعی ناشی از اجرای تعهدات رایگان از هزینه های اجتماعی بیشتر است. تعهدات رایگان در فرضی که هزینه های اجرا بیشتر از سود اجرای آنها باشد، نباید اجرا شوند. زیرا اجرای تعهدات هزینه¬های اداری دارد که آنها را به طور عمده جامعه می¬پردازد. با وجود این، پذیرش این استدلال دشوار به نظر می¬رسد. زیرا صرف منابع قضایی در هر قضیه بدون رعایت ماهیت تعهدات صرف می¬شوند.

بررسي تاثیر رضایت مجنی علیه بر مسئولیت کیفری مرتکب در حقوق ایران

500,000

رضایت مجنی علیه در اکثر کتب حقوقی در قسمت عوامل موجهه جرم بحث می شود. علتش هم این است که در بعضی از جرائم ، عدم رضایت مجنی علیه از ارکان اختصاصی جرم است و با رضایت مجنی علیه یکی از عناصر تشکیل دهنده جرم از بین میرود و طبیعتا جرمی تحقق نخواهد یافت؛. همچنین در مواردی بی آنکه یکی از عناصر تشکیل دهنده جرم خدشه دار گردد رضایت مجنی علیه، موجب عدم رضایت مباشر جرم می گردد. در این صورت می توان گفت که یک علت توجیه کننده دخالت کرده است که ریشه این توجیه را در اجازه ضمنی قانونی باید جستجو کرد. قوانین جزایی تنها برای حمایت از حقوق خصوصی اشخاص بوجود نیامده است و تعیین مجازات علی الاصول و در شرایط عام برای دفاع از منافع خصوصی ایجاد نشده و قوانین جزایی بیشتر در جهت استقرار نظم عمومی و بقای جامعه تدوین شده اند و اساساً در مسائل عمومی اشخاص نمی توانند چیزی را اجازه دهند یا ممنوع سازند و تنها شارع و لااقل مقنن است که میتواند امری را مجاز یا ممنوع سازد و حقوق جزا که حافظ نظم و منافع عمومی است و با رضایت افراد تغییر ماهیت و جهت نمی دهد.در جرائم غیرقابل گذشت اعلام شکایت و تعقیب قضیه رضایت و گذشت بزه دیده تاثیری نداشته و تعقیب قضیه را موقوف نمی نماید. قانونگذار حقوق و منافع بزه دیده را در مرحله بعد از صدور حکم و تجدید نظر نیز مدنظر قرار داده است. در جرائم قابل گذشت بعد از صدور حکم، در صورت انصراف شاکی و اعلام رضایت نامبرده اجرای حکم موقوف می شود و در جرائم غیرقابل گذشت، رضایت مدعی خصوصی و بزه دیده از موجبات تخفیف محسوب شده و محکوم می تواند با توجه به رضایت واعلام گذشت بزه دیده از دادگاه تقاضای اعمال تخفیف نماید. در این پایان نامه، به نقش و جایگاه و تاثیر رضایت مجنی علیه در مسئولیت کیفری مرتکب در حقوق ایران براساس روش تحقیق تحلیلی و توصیفی بر پایه تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود، پرداخته خواهد شد.