شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

پایان نامه

فیلتر براساس ویژگی ها

بررسی نقش تئوری ذهن و بدتنظیمی هیجان بر مشکلات رفتاری-هیجانی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر زنجان در سال تحصیلی 96-95

هدف کلی مطالعه حاضر بررسی نقش تئوری ذهن و بدتنظیمی هیجان بر مشکلات رفتاری-هیجانی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر زنجان در سال تحصیلی 96-95 است. حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 381 نفر انتخاب شد. در این پژوهش به دلیل اینکه فهرست کامل دانش آموزان در دسترس نیست، همچنین جامعه خیلی بزرگ و پراکنده است از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. بدین صورت که از بین 5 ناحیه آموزش و پرورش شهر زنجان، سه ناحیه به صورت تصادفی انتخاب و از هر کدام از نواحی انتخاب شده نیز 3 مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شده و از هر مدرسه نیز دو کلاس به صورت تصادفی انتخاب شد. بر اساس جدول مورگان تعداد نمونه برابر با 400 دانش آموزان است. به منظور دسترسی به دانش آموزان والدین طلاق گرفته دانش آموزانی انتخاب شدند که از طریق معلم و کادر دفتری مدرسه به عنوان کودکان طلاق معرفی شدند. برای جمع اوری اطلاعات از پرسشنامه های نظام سنجش مبتنی بر تجربه آخنباخ، پرسشنامه ذهن خوانی از طریق چشم ها و مقیاس بدتنظیمی هیجان استفاده شد. بعد از بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ها در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. از تعداد 400 پرسشنامه، تعداد 385 پرسشنامه کامل دریافت شد. اطلاعات پرسشنامه های کامل جهت بررسی وارد نرم افزار SPSS نسخه 20 شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. بدین ترتیب که برای طبقه‌بندی، تلخیص و توصیف داده‌های آماری از روش آماری توصیفی و در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه‌های تحقیق از آزمون‌ تی گروه های مستقل استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از ان است که بین خرده مقیاس های اختلال رفتاری-هیجانی دانش اموزان طلاق و عادی شامل پرخاشگری، اختلال جسمانی کردن، رفتار قانون شکنانه، اختلال توجه، افسردگی، اختلال تفکر و اضظراب و همچنین مقیاس های بدتنظیمی هیجان و تئوری ذهن تفاوت معنی دار وجود دارد (P<0.05).

برسی اثربخشی آموزش مبتنی بر شفقت خود در مشکلات هیجانی مادران دارای کودکان اوتیسم در شهر تبریز

500,000

این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر شفقت خود در مشکلات هیجانی مادران دارای کودکان اوتیسم در شهر تبریز انجام گرفت. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده‌ها تحقیق نیمه آزمایشی است. طرح مورداستفاده در اين پژوهش يکي از طرح‌های نيمه آزمايشي يعني طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه كنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل مادران دارای کودک اتیسم که فرزندشان در بهزیستی تبریز دارای پرونده معلولیت هستند. که 30 نفر آنها با روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه در دو گروه آزمایش و گواه 15 نفری قرار داده شدند. به منظور جمع آوری داده ها در مرحله پس از آزمون پرسشنامه مشکلات هیجانی گراتز و روئمر(2004) استفاده شد. گروه آزمایش تحت آموزش شفقت به خود طی هفت جلسه دو ساعته قرار گرفت و گروه کنترل، هیچ آموزشی دریافت نکرد. در مرحله پس آزمون پرسشنامه فوق روی هر دو گروه مجدداً اجرا شد. نتایج نشان داد آ موزش مبتنی بر شفقت خود با توجه به ميانگين نمرات مشکلات هيجاني گروه آزمایش نسبت به ميانگين گروه کنترل موجب کاهش نمرات مشکلات هيجاني گروه آزمايش شده است.

پیش بینی کارآمدی تحصیلی بر اساس خودتنظیمی هیجانی و ذهن آگاهی در دانش آموزان تجربی مقطع متوسطه دوم ناحیه یک تبریز در سالتحصیلی 97-1396

این تحقیق با هدف پیش بینی کارآمدی تحصیلی بر اساس خودتنظیمی هیجانی و ذهن آگاهی در دانش آموزان صورت گرفت. جامعه آماري پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر تجربی آموزش و پرورش ناحیه یک تبریز در سال تحصیلی 1397-96 13به تعداد 5989 نفر که 2957 نفر پسر و 3032نفر دختر هستند می باشند. براي انتخاب نمونه از روش نمونه گیري تصادفی طبقه ای استفاده شد. سپس از بین دانش آموزان، طبق جدول مورگان (حداکثر تعداد) تعداد 360 دانش آموز(180 دانش دختر و 180 دانش آموز پسر) انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه هایی که برای تحقیق حاضر مورد استفاده قرار گرفتند، شامل: پرسشنامه ذهن آگاهی (بائر و همکاران،2006)، پرسشنامه خودتنظیمی هیجانی(لارسن و پریز،2000) و پرسشنامه کارآمدی تحصیلی(مورگان و جنکینز، 1999). برای تحلیل داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار spss.23 صورت گرفت. نتایج ضریب همبستگی نشان داد بین کارآمدی تحصیلی بر اساس خودتنظیمی هیجانی در دانش آموزان رابطه وجود دارد ( 0.01p < و 497/0r = ). بین کارآمدی تحصیلی بر اساس ذهن آگاهی در دانش آموزان رابطه وجود دارد ( 0.01p < و 940/0r =). نتایج ضرایب رگرسیون مربوط به پیش بینی سهم یگانه خودتنظیمی هیجانی و ذهن آگاهی نشان داد که با توجه به ضرایب بتا و مقدار t ، خودتنظیمی هیجانی و ذهن آگاهی به شکل یگانه تاثیر معناداری بر کارآمدی تحصیلی دارند و ضریب تاثیر استاندارد آنها در سطح 01/0 P< معنادار است. نتایج مربوط به تحلیل بلوک دوم (نقش تعاملی این دو متغیر) نشان می دهد که ضریب تاثیر استاندارد تعامل این دو متغیر (920/0=β) است و در سطح 01/0 P< معنادار است.

تاثیر آموزش گروهی معنادرمانی بر تاب آوری و کیفیت زندگی والدین داری معلول ذهنی

500,000

این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی آموزش معنا درمانی گروهی بر تاب آوری و کیفیت زندگی در والدین دارای فرزند معلول ذهنی صورت گرفته است. پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی و طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کیله والدین دارای فرزند معلول ذهنی مراجعه کننده به بهزیستی شهر شبستر می باشد. از بین والدین با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش جای داده شدند. طرح پژوهش، طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. پرسشنامه های تاب آوری و کیفیت زندگی به عنون ابزار پژوهش استفاده گردید. جلسات گروه آموزش با رویکرد معنادرمانی در طول 8 جلسه 90 دقیقه ای برگزار شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس استفاده شد یافته های این پژوهش نشان داد که معنادرمانی گروهی پس از 8 جلسه، اثر معنی داری بر میانگین نمرات تاب آوری و کیفیت زندگی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون داشته است(01/0 > p). براساس یافته های حاصل از پژوهش حاضر، معنادرمانی گروهی می تواند یک مداخله اثرگذار مفید برای افزایش تاب آوری و کیفیت زندگی مادران دارای فرزند معلول باشد و لذا به کلیه مراکز مشاوره ای و درمانی توصیه می شود آموزش معنادرمانی گروهی را در راس سیاست ها و برنامه ریزی های خود قرار دهند.

تاثیر یادگیری مشارکتی بر مهارتهای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه دخترانه در شبستر

500,000

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر مهارتهای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه دخترانه شهرستان شبستر در سال تحصیلی 1395-1394 بود که به روش نیمه تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام یافت. جامعه آماری شامل کل دانش آموزان دختر مقطع دوم متوسطه شبستر به تعداد 391 نفر می باشد. نمونه آماری این پژوهش 60 نفر از دانش آموزان که بصورت نمونه گیری در دسترس از مدرسه نمونه برهان الدین شبستر انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه مقیاس سنجش مهارتهای اجتماعی ماتسون و برای سنجش پیشرفت تحصیلی معدل دانش آموزان بود که مقدار ضریب پایایی در مقیاس سنجش مهارتهای اجتماعی ماتسون 81% می باشد. برای تجزیه تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس و آزمون تی استفاده شد. این پژوهش نشان داد که یادگیری مشارکتی بر افزایش مهارت های اجتماعی مناسب، رابطه با همسالان، پیشرفت تحصیلی، برتری طلبی و اطمینان زیاد به خود داشتن، کاهش رفتارهای غیر اجتماعی و پرخاشگری و رفتارهای تکانشی تاثیر معنادار داشت.

مقایسه سلامت روانی، سبک های اسنادی در دانش آموزان عادی و دانش آموزان با مشکلات یادگیری

500,000

این تحقیق با هدف مقایسه سلامت روانی، سبک های اسنادی در دانش آموزان عادی و دانش آموزان با مشکلات یادگیری صورت گرفت. پژوهش حاظر از نظر هدف نیز از نوع پژوهش کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر مدارس متوسطه ناحیه یک تبریز در سال تحصیلی 1395-96 به تعداد 11352 نفر می¬باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش، تصادفی طبقه ای نسبتی بود. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد بدین ترتیب تعداد نمونه اماری دانش آموزان عادی 184 نفر و دانش آموزان با مشکلات یادگیری 196 نفر که در مجموع 380 نفر می¬باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های شامل: پرسشنامه مشکلات یادگیری ویلکات و همکاران (2011) ، پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1972) و پرسشنامه سبک¬های اسنادی استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون t مستقل نشان داد که بین سلامت روان در دانش آموزان عادی و دانش آموزان با مشکلات یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0 > P). بین سبکهای اسنادی در دانش آموزان عادی و دانش آموزان با مشکلات یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد(01/0 > P).